Stojí za to, začínat nový vztah v 50?

Dívám se kolem sebe a vidím pořád tu stejnou situaci. Kamarádky ve věku 50 plus… Najednou se ocitají na rozcestí. Partner na ně „nemá čas“ nebo jsou po rozvodu a vzniká pro ně nový prostor. Potřebují si vytvořit úplně jiný život. Děti jsou velké a ony jsou opět svobodné.

Marie je atraktivní vysokoškolačka. Čerstvě se rozvedla a její děti už studují v jiném městě. Má pocit, že ji samota nepřekáží. Vůbec si není jista, zda se ji ještě vůbec chce zabývat se muži. Hledat někoho a dokonce být v tom aktivní? Potřebuje je ke svému životu? Ona si přece vystačí i bez nich. Jenže, občas se stane, že ji přece jen něco chybí…

Stojí to vůbec za to, začínat ještě něco nového?

Kolik času ještě zbývá? Je známo, že my ženy žijeme déle. Dožíváme se kolem 80 let. Muži statisticky však jenom 76 let. Každým rokem se v České republice šance na delší život o pár měsíců prodlužuje. Zbývá nám tedy ještě minimálně 30 let dospělého života. To je přece více, než dospělý věk, který už máme za sebou. Váhat nad tím, jestli začít ještě nový vztah, se pak jeví trochu paradoxní.

Ve zralém věku máme spoustu výhod

Víme, co chceme a co nechceme. Máme určité hodnoty, které jsme formovaly předchozí léta. Většinou vyděláváme dost, abychom si něco mohly užít. Nemusíme se už starat o děti, protože se sami postarají o sebe. Máme tedy více volného času, který můžeme věnovat přesně tomu, čemu chceme. Například i budování partnerství. Ale dobře víme, že není tak snadné, najít si nového partnera.

Potřebujeme být aktivní

Dnešní velkou výhodou je možnost seznámení po internetu. Už to není žádné tabu. Rozšiřuje se i mezi starší generaci. Co má za plusy?

Můžeme oslovit vícero mužů najednou a pak si vybrat. Můžeme si vybírat i podle atraktivity, kterou daný muž pro nás má. Nemusíme ani vyjít z domu a můžeme si všechno hezky promyslet. Můžeme si před setkáním vyměnit klidně desítky mailů.

Chce to však i velkou dávku opatrnosti, protože internet snese všechno. Tedy i lži.

Při výběru se nemusíme příliš omezovat věkem

Trendem starších žen začínají být právě mladší muži. Proč taky ne, když žijeme déle… Specialistka na seznamování žen zralého věku Ronnie Ann Ryan uvádí, že to, co opravdu ženám při hledání mužů vadí, je špatné zdraví, finanční nestabilita, fyzická neatraktivnost. Proto si dámy najděte někoho u koho jsou tyto tři faktory v pořádku. Tedy v případě, že nechcete dělat pečovatelskou službu, vydržovat si muže a být s někým, kdo vás vůbec nepřitahuje.

Osobní setkání má svoje kouzlo

Tam můžeme vnímat to, co se jinak nepozná. Například jiskru, nebo energii člověka. Chodit mezi přátele se taky vyplácí. Ti mají totiž další přátele a tam je šance, že potkáte někoho, kdo vás zaujme.

Vztah, který hledáme, už v našem věku nemá většinou za svůj cíl manželství. Spíše toužíme po někom, kdo nám bude blízký, bez ohledu na společenské normy. Jsme více svobodné, nepotřebujeme najít perfektního samce pro zplození našich dětí. Ty už většinou chválabohu máme.

Sexualita je důležitou součástí vztahu

Pouze preferujeme trochu jiné věci… Spíše něž divoký sex jde o vytvoření hlubšího intimního spojení. Muži se více zaměřují na potěšení ženy, začínají se rádi mazlit a objímat a zapojují i jiné formy uspokojování než je samotná penetrace. Což je opravdu bomba. Na to často beznadějně čekáme, když máme o pár desítek let méně! A že to není vždy perfektní? To už nám tolik nepřekáží. Máme přece nadhled.

My si můžeme dokonce dovolit i nezávazné setkání a čekat, jak se to vyvine. Bez toho, že bychom se do něčeho tlačily.

Dámy, svoboda začíná!

Prostě v našem věku můžeme začít žít svobodně a bez tlaku společnosti na to, co se má, nebo nemá, co je vhodné a co ne. A to za to stojí, nebo ne?



Mgr. Stella Adi Lalla Krenčejová, CSB Mgr. Stella Adi Lalla Krenčejová, CSB

Věnuji se léčení, masážím, poradenství, ženským kruhům, tantrickému cvičení a lektorské činnosti. Jsem nadšenou propagátorkou vědomé sexuality. Mým záměrem je vést klienty k sebelásce, potěšení, k radosti a naplnění ze své sexuality.
Více o mně si přečtete tady>>

– seznam článků –

Doteková lázeň Božská Tantra